lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kermaliköörijuustokakku

Eilen tuli tehtyä kermaliköörijuustokakkua äidin ystäviä varten, jotka tulivat käymään tänään meillä. Alun perin tämä ohje on jostain mainoslehdestä löytynyt, mutta ohje on muokkaantunut näitä tehdessä jonkin verran. Alkuperäiseen ohjeeseenhan kuuluu Baileys-kermalikööri, mutta tällä kertaa käytin Helmi-kermalikööriä, joka on hieman halvempaa ja yhtä hyvää kakkua tuli! Kerran aikaisemminkin olen esitellyt täällä blogissa tätä juustokakkua. Tämä on kyllä tosi hyvän makuista, kannattaa kokeilla tehdä! :) Tässäpä vielä ohje tämmöisen tekemiseen:

Pohja:
250g Dominokeksejä
½dl maitoa
½dl juoksevaa margariiniä

Täyte:
2dl kuohukermaa
1½dl tomusokeria
400-500g maustamatonta tuorejuustoa
5 kananmunan valkuaista
2dl kermalikööriä
6 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ( halkaisija n.24cm). Sekoita maito ja margariini murskattuihin kekseihin ja painele seos vuuan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa siihen sen jälkeen tomusokeri ja tuorejuustot. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunan valkuaiset vaahdoksi ja sekoita se kerma-tomusokeri-tuorejuustoseokseen. Kiehauta likööri, sekoita liivatteet siihen ja sekoita se muun täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan pohjan päällä ja anna hyytyä 4 tuntia tai yön yli.

Kukilla ja suklaalla saa hyvät koristeet kakun päälle.

Äiti oli tehnyt nätin kattauksen ystävilleen huvimajaan.

Loppuun piti vielä laittaa Uunon kuva, kun se on niin söpö! Siitä saa kuvia vaan sillon, kun se nukkuu, koska muuten se ei pysy ollenkaan paikoillaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti