torstai 2. elokuuta 2012

mustikkaista leivontaa (:

Löysin äidin sisustuslehdestä kivoja mustikkaleivonnaisohjeita ja päätin sitten kokeilla paria niistä. Oliskohan lehden nimi ollut joku Koti & Keittiö tai jotain sellasta (:

Vanukkaat ennen jääkaappiin menoa.
Ensimmäisenä kokeilin tehdä tälläistä mustikkavanukasta. Niihin täytyi keittää kermaa, jota en ikinä ennen ole tehnyt, ja en tiedä teinkö sen oikein.... :D Vanukkaat olivat yön jääkaapissa ja aamulla kun otin ne pois sieltä aluksi näytti aika hyvältä, kuten yllä olevassa kuvassa. Mutta hyytyneen kerroksen alta löytyikin täysin löysää vanukasta :D Ihan hyvää se kuitenkin oli, kun sekoitti sen! 

Sitten tein myös tuorejuustomustikkamuffinsseja. Tekeminen oli melko helppoa ja taikina oli ehkä parasta mitä oon koskaan syönyt, mutta..... No nämä muffinssit olivat vähän mauttomia. Olisin odottanut taikinan herkullisuuden perusteella jotain taivaallisen makuista, joten muffinssit oli pieni pettymys :D Iltaan mennessä kuitenkin kaikki noin 20 muffinssia oli syöty, joten ei se mauttomuus niin kauheasti näyttänyt haittaavan!

Täytyy vielä mainostaa, että noi silikoonivuoat on kyllä tosi käteviä! Ja onhan ne ekologisiakin :) Ainut haittapuoli niissä on se, että ne täytyy tiskata... Mutta onneksi äiti hoitaa sen yleensä ;)

Pitäisi saada aikaan nyt jotain käsitöitäkin välillä, ettei koko blogi täyty pelkillä leivontapostauksilla. Kun blogin aiheen oli kuitenkin tarkoitus olla enimmäkseen käsityöt :D Mutta ehkä mä tässä joku päivä jaksan tehdä taas jotain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti