Mustikkajuustokakku
Browniepohja
Browniepohja
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
100 g suklaata
2 dl sokeria
2 munaa
2 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
100 g suklaata
Päällinen
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
5 liivatelehteä
noin 3 dl mustikoita
noin ½ dl vettä
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
5 liivatelehteä
noin 3 dl mustikoita
noin ½ dl vettä
Vatkaa pohjan margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Murusta suklaa ja sekoita taikinaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia irtopohjavuuassa (halkaisija noin 25 cm).
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja soseutetut mustikat, Keitä vettä ja sekoita liivatteet noin ½ dl vettä. Sekoita liivateneste täytteeseen. Laita kakku hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Koristele suklaalla ja mustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti