maanantai 20. helmikuuta 2017

Mustikkajuustokakku

Pitkästä aikaa leivontajuttuja! Ja tietenkin juustokakku, koska niihin on helppo kehitellä omia ohjeita. Tämä tällä kertaa tehty juustokakku on muuten ihan tavallinen, mutta hauskana lisänä on, että pohja ei ole tavallinen keksimuruista tehty, vaan se on browniepohja. Tästä tuli tosi hyvää ja tykkäsin varsinkin erilaisesta pohjasta. Tein erikseen äidille pari pientä gluteenitonta annosta juustokakkua ja ilmeisesti ne oli ihan syötäviä myös. Kirjoittelin tälle vielä ohjeen:


Mustikkajuustokakku

Browniepohja
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 rkl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
100 g suklaata

Päällinen
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
5 liivatelehteä
noin 3 dl mustikoita
noin ½ dl vettä

Vatkaa pohjan margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Murusta suklaa ja sekoita taikinaan. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia irtopohjavuuassa (halkaisija noin 25 cm).
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto ja soseutetut mustikat,  Keitä vettä ja sekoita liivatteet noin ½ dl vettä. Sekoita liivateneste täytteeseen. Laita kakku hyytymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Koristele suklaalla ja mustikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti