Tälläisiä ajattelin tehdä veljeni ylioppilasjuhliin tarjolle. Kokeilukakun tein äitienpäivänä ja oli sen verran hyvää, että ne kelpaavat myös yo-juhliin. Ohjeen olen muunnellut marianneleivosten ohjeesta, jonka mainitsin esimerkiksi tässä tekstissä. Pohjassa käytin gluteenittomia suklaakeksejä ja tämä on hyvä, sillä se sopii myös kananmuna-allergisille, kunhan valitsee keksit sen mukaan. Tässäpä vielä ohje:
Mariannejuustokakku
Pohja:
250 g keksejä
½ dl maitoa
½ dl juoksevaa margariinia
Täyte:
3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g mariannerouhetta
5 liivatelehteä
1 dl kuumaa maitoa
Murskaa keksit ja sekoita niihin maito ja margariini. Painele seos irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mariannerouhe. Puristele liivatteista ylimääräiset vedet pois ja sekoita ne hyvin kuumennettuun maitoon. Sekoita maito-liivateseos muun täytteen sekaan. Anna jähmettyä noin neljä tuntia tai yön yli. Koristeena voi käyttää esimerkiksi loput mariannerouheet ja jotain kukkia.
Nam. Nyt maistuisi.
VastaaPoistaTuo oli kyllä ihan herkullinen :)
PoistaIhanan näköinen kakku!
VastaaPoistaMukavaa tiistai päivää!
Paljon kiitoksia! :)
Poista